פסטות

פסטות

פסטה ברוטב עגבניות

חומרים לרוטב המתאים לכמות של 750 גר' פסטה יבשה
שמן זית
מלח גס                      
6 שיני שום קצוצות (לפחות)
עלי בזיליקום קצוצים
4 עגבניות קצוצות
פלפל (במידת הצורך)
2 כוסות רוטב עגבניות
כוס פרמז'ן

אופן ההכנה:
מחממים במחבת שמן זית ומוסיפים את השום. מוסיפים את העגבניות הטריות ומקפיצים במשך כדקה. מוסיפים את רוטב העגבניות ומבשלים במשך כמה דקות.

בינתיים מבשלים את הפטסה במים רותחים עם מלח גס, כדקה פחות מהזמן הרשום על האריזה. מסננים ומעבירים למחבת הרוטב. מוסיפים למחבת בזיליקום קצוץ ומעט ממי הבישול של הפסטה (שיש בהם מלח ועמילן מהפסטה). ממשיכים לבשל עד שהמים נספגים ברוטב. אם יש צורך מוסיפים עוד קצת מים, ומבשלים עד שהרוטב סמיך וללא נוזלים. אם אוהבים תיבול, ניתן להוסיף פלפל.
מעבירים את הפסטה לקערה / צלחות הגשה אישיות ומפזרים מעליה גבינת פרמז'ן.

פסטה ברוטב פטריות

חומרים לרוטב המתאים לכמות של 750 גר' פסטה יבשה
2 בצלים בינוניים קצוצים
2 חבילת פטריות שמפיניון (או 1 שמפניון + 1 פטריות יער) פרוסות דק
2 כוסות גבינות מגורדות (עמק קצ'קבל, אמנטל, גוש חלב(
2 שמנת לבישול 10% - 15%
חצי כוס חלב
פלפל לבן / פלפל שחור גרוס
מלח, אגוז מוסקט טחון

אופן ההכנה:
1. לבשל את הפסטה לפי ההוראות, להוסיף 2 כפות שמן זית לשמור בצד
2. לטגן את הבצל עד שהוא זהוב על אש בינונית תוך כדי בחישה, להגביר את האש להוסיף את הפטריות לטגן כשתיים שלוש דקות מידי פעם לבחוש.
3. להוסיף את השמנת והחלב לבשל כדקה. לתבל, להוסיף את הגבינות לבשל עד שכל הגבינות נמסות.
4. להעביר את הפסטה לקערה / צלחות אישיות, להוסיף את הרוטב ולהגיש.

פסטה ברוטב אלפרדו

חומרים לרוטב המתאים לכמות של 750 גר' פסטה יבשה 
1 מיכל שמנת מתוקה לבישול
4 כפות גבינת פרמזן מגוררת דק
100 גרם חמאה רכה
מעט אגוז מוסקט
מלח ופלפל

אופן ההכנה:
1. מכינים את הרוטב: שמים בסיר את השמנת ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש קטנה 3 עד 4 דקות, עד שהשמנת מסמיכה מעט.
2. מוסיפים את הגבינה, אגוז המוסקט, מלח ופלפל ומערבבים.
3. ממיסים פנימה את החמאה תוך בחישה, ומקפידים שבשלב זה הרוטב לא ירתח..
4. מבשלים את הפסטה בסיר גדול עם הרבה מים וכף מלח. מעבירים את הפסטה לקערה, מוסיפים את הרוטב ומערבבים. 

השוקולד שלכם... בידיים טובות...

Share by: