החומרים:
100 ג' חמאה
כוסות מי מרק צח (ציר ירקות מבושל
2 כפות שמן
או 7 כפיות גדושות אבקת מרק + 7 כוסות מים)
6 בצלים גדולים פרוסים דק
מלח, פלפל, 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
3 כפות קמח
פרוסות בגט
1/4 1 כוסות יין לבן
200 ג' גבינת צ'דר או פרמזן מגוררת
אופן ההכנה:
בסיר בינוני ממסים את החמאה והשמן, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שיזהיב, מדי פעם בוחשים כדי שהבצל לא ייחרך.
מוסיפים את הקמח ובוחשים עד שהוא נספג בבצל, מוסיפים את היין ומבשלים עד שהוא מתאדה.
מוסיפים את המרק מתבלים ומביאים לרתיחה.
מבשלים על להבה נמוכה כ- 35 דקות, בוחשים מדי פעם.
בינתיים פורסים את הבגט וקולים את הפרוסות תחת הגריל בתנור.
אופן ההגשה:
כשמוזגים את המרק לקערית, מוסיפים פרוסת בגט קלויה ומפזרים גבינה מגוררת.
(בהכנה למספר סועדים קטן בבית משתמשים בפרוסות בגט לא קלויות, אך מכניסים את הקעריות עם פרוסות הבגט והגבינה להקרמה תחת הגריל לפני ההגשה)