מרקים

טראפלס

מרק עדשים חורפי

רשימת המרכיבים (לארוחה משפחתית בסדנה נכפיל כמויות)
כוס עדשים כתומות
מעט שמן לטיגון
5 כוסות מים
בצל גדול
 שיני שום קצוצות
עגבנייה גדולה

כפית מלח, כפית פפריקה מתוקה, כפית אבקת קארי, חצי כפית כורכום או כמון (או שניהם), רבע כפית פלפל שחור
מיץ מלימון אחד
חצי כוס עלי כוסברה ( או פטרוזיליה) קצוצים

הוראות הכנה
• מבשלים את העדשים בסיר מכוסה עם 5 כוסות מים עד לרתיחה. 
מנמיכים את האש ומבשלים 15 דקות נוספות
• 2. בינתיים קוצצים את הבצל ואת העגבנייה ומטגנים במחבת עם התבלינים תוך כדי ערבוב כ-5 דקות
יוצקים את תערובת שבמחבת לסיר, מוסיפים את הכוסברה, השום ומיץ לימון ומערבבים

מרק בצל צרפתי קל הכנה

החומרים:
100 ג' חמאה
כוסות מי מרק צח (ציר ירקות מבושל                  
2 כפות שמן
או 7 כפיות גדושות אבקת מרק + 7 כוסות מים)                           
6 בצלים גדולים פרוסים דק
מלח, פלפל, 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון           
3 כפות קמח
פרוסות בגט                             
1/4 1 כוסות יין לבן
200 ג' גבינת צ'דר או פרמזן מגוררת                           

אופן ההכנה:
בסיר בינוני ממסים את החמאה והשמן, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שיזהיב, מדי פעם בוחשים כדי שהבצל לא ייחרך. 
מוסיפים את הקמח ובוחשים עד שהוא נספג בבצל, מוסיפים את היין ומבשלים עד שהוא מתאדה.
מוסיפים את המרק מתבלים ומביאים לרתיחה.
מבשלים על להבה נמוכה כ- 35 דקות, בוחשים מדי פעם.
בינתיים פורסים את הבגט וקולים את הפרוסות תחת הגריל בתנור.

אופן ההגשה:
כשמוזגים את המרק לקערית, מוסיפים פרוסת בגט קלויה ומפזרים גבינה מגוררת.
(בהכנה למספר סועדים קטן בבית משתמשים בפרוסות בגט לא קלויות, אך מכניסים את הקעריות עם פרוסות הבגט והגבינה להקרמה תחת הגריל לפני ההגשה)

מרק תירס קל הכנה

החומרים:
 2 קופסאות שימורי תירס
או
קופסאת שימורי תירס+ 4 כפות קמח תירס
5 כוסות מים
2 כפות גדושות אבקת מרק בטעם עוף
מעט שמן סומסום
2 ביצים גדולה מקושקשת 
לקישוט- בצל ירוק או עירית חתוכים באורך סמ בערך.
(לארוחה בשרית ניתן להוסיף נתחי חזה עוף חתוכים לקוביות של 2X2 סמ.
מלח 
פלפל

אופן ההכנה:
לגרסה המושקעת- טוחנים בבלנדר מוט את תוכן אחת מקופסאות שימורי התירס ושופכים את כל התירס לסיר בינוני.
לגרסה המהירה- שופכים את תוכן קופסת התירס לסיר מוסיפים את קמח התירס.

המשך:
מוסיפים את המים, אבקת המרק והתבלינים ומרתיחים.
כשהנוזל רותח מטפטפים פנימה מעט שמן סומסום ושופכים את הביצה המקושקשת לנוזל, נוצרים סרטי ביצה דקים וארוכים.
אם משתמשים בנתחי חזה עוף טובלים אותם בביצה ומוסיפים למרק המתבשל. ובסוף הבישול מוסיפים את הביצה המקושקשת השניה.

אופן ההגשה:
מוזגים את המרק לקעריות, ומקשטים בבצל ירוק או עירית.

השוקולד שלכם... בידיים טובות...

Share by: