מרכיבי התבשיל הבסיסי:
בצל גדול אחד
2 כפות שמן זית
כוס ורבע מים
מלח
פלפל
כמון ו/או כורכום
1 כוס בורגול
אופן הכנה:
1. קוצצים את הבצל ומטגנים אותו בשמן זית בסיר1
2 . מוסיפים לסיר את כוס הבורגול ומערבבים עד שכל הגרגירים מכוסים בשמן. מוסיפים את התבלינים
3. מוסיפים כוס ורבע מים קרים, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים עם מכסה סגור עד שכל המים נספגים, כ-10 דקות
4. משאירים את המכסה סגור לפחות ל-10 דקות, כדי שהאדים יספגו בתבשיל. מגישים חם או משתמשים קר בסלט
מרכיבי הסלט:
מעט שמן זית, מעט מיץ לימון
חצי כוס חמוציות מיובשות ממותקות, חצי כוס אגוזי מלך קצוצים
גבעול סלרי קצוץ , כף של בצל סגול קצוץ דק
בין כף לכף וחצי מכל אחד מהבאים: כוסברה, נענע, פטרוזיליה
מוסיפים לבורגול המבושל שהתקרר ומערבבים הכל יחד.