סלטים

סלטים

סלט כרוב חגיגי

לכמות סלט משפחתית (לקערת מזנון כדאי להכפיל כמויות):
חצי כרוב חתוך היד או במעבד מזון (לא דק מדי)
מרינדה
1/4 כוס פרוסות שקדים מולבנים
1/4 כוס שמן רגיל
1/4 כוס צנוברים
1/4 כוס חומץ
1/4 כוס גרעיני חמניות או דלעת 
1/4 כוס דבש
1/4 כוס שומשום
פחות מ1/4 כוס רוטב סויה

אופן ההכנה:
לחתוך את הכרוב לקערה.
 לקלות את המרכיבים היבשים על מחבת ללא שמן, תוך כדי ערבוב מתמיד, עד הזהבה.
לערבב את חומרי המרינדה בקערית.
לפני ההגשה להוסיף את המרינדה לכרוב ולערבב.
להוסיף את החומרים היבשים ולערבב שוב.

סלט ירקות עם פרי

המרכיבים: (לקערה בינונית)
שקית עלי בייבי
מספר שזיפים (או פרי רך אחר) חתוכים לקוביות
חופן גרעיני חמניות / דלעת קלופים
גוש גבינת רוקפור מפורר / גבינה צהובה
פיקנטית מגוררת
                                                                             
מרכיבי המרינדה:
3 כפות שמן זית
3 כפות מיץ לימון טרי סחוט
2 כפות דבש
1 כפית חומץ בלסמי
1 כפית חרדל
מעט מלח

אופן ההכנה:
לערבב את חומרי המרינדה בקערית.
לסדר את מרכיבי הסלט בשכבות בקערה בגודל מתאים
לשפוך את המרינדה על מרכיבי הסלט ולערבב קלות

סלט בורגול עם חמוציות

מרכיבי התבשיל הבסיסי:
בצל גדול אחד
2 כפות שמן זית
כוס ורבע מים
מלח
פלפל
כמון ו/או כורכום
1 כוס בורגול 

אופן הכנה:
1. קוצצים את הבצל ומטגנים אותו בשמן זית בסיר1 
2 . מוסיפים לסיר את כוס הבורגול ומערבבים עד שכל הגרגירים מכוסים בשמן. מוסיפים את התבלינים
3. מוסיפים כוס ורבע מים קרים, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים עם מכסה סגור עד שכל המים נספגים, כ-10 דקות 
4. משאירים את המכסה סגור לפחות ל-10 דקות, כדי שהאדים יספגו בתבשיל. מגישים חם או משתמשים קר בסלט

מרכיבי הסלט:
מעט שמן זית, מעט מיץ לימון
חצי כוס חמוציות מיובשות ממותקות, חצי כוס אגוזי מלך קצוצים
גבעול סלרי קצוץ , כף של בצל סגול קצוץ דק
בין כף לכף וחצי מכל אחד מהבאים: כוסברה, נענע, פטרוזיליה
מוסיפים לבורגול המבושל שהתקרר ומערבבים הכל יחד. 

השוקולד שלכם... בידיים טובות...

Share by: