מאפים

מאפים

מאפה בטטות וכרשה

החומרים למלית:
3-4 בטטות (תלוי בגודל)
3-4 כרשות (תלוי בגודל)
1 מיכל - 250 מ"ל שמנת לבישול (15%)
1 מיכל שמנת חמוצה
2 ביצים
מלח, פלפל, אגוז מוסקט טחון
0.5 כוס גבינת קשקבל
החומרים לבצק פריך מלוח:
250 גר' קמח
125 גר' חמאה
1 ביצה בגודל M (או חלבון של ביצה גדולה)
1 כפית מלח
2-3 כפות מים קרים
אופן הכנת הבצק: (בסדנה קבלתם בצק מוכן מראש)
שמים את כל חומרי הבצק (מלבד המים) במעבד מזון עם להב פלדה או בקערת מערבל עם וו גיטרה. מעבדים בקצרה עד דרגת פירורים. מוסיפים את המים לפי הצורך, יוצרים גוש אחיד, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לכ 20 דקות. בזמן זה מכינים את המלית.
מוציאים מהמקרר, מקמחים משטח עבודה ומרדדים. מעבירים לתבנית (מרובעת, או עגולה קוטר ''28 ) מהדקים לדפנות כדי ליצור שוליים יציבים. מכניסים למקרר עד סיום הכנת המלית.

אופן הכנת המלית:
1. מקלפים ופורסים את הבטטות ומבשלים כרבע שעה במים רותחים עד התרככות קלה ומסדרים מעל שכבת הבצק.
2. פורסים את הכרישות (החלק הלבן בלבד), מחממים מעט חמאה במחבת ומטגנים. מסדרים מעל שכבת הבטטות.
3. מערבבים בקערה את הביצים, השמנת המתוקה והחמוצה, הגבינה המגוררת והתבלינים, שופכים מעל שכבת הכרישות
4. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני עד שהמאפה מזהיב. 

קיש בצל

החומרים למלית:
פרוסות מ 7 בצלים + שמן לטיגון (רגיל / זית)
מלח, פלפל, 0.5 כפית סוכר
2 שמנת חמוצה
2 ביצים
100 גרם גבינה צהובה מגוררת
אם התערובת דלילה, ניתן להוסיף מעט קמח
החומרים לבצק פריך מלוח:
100 גרם חמאה
175 גר' (כוס ורבע) קמח תופח
0.5 מיכל שמנת מתוקה
אופן הכנת הבצק:
לחתוך את החמאה לקוביות, להוסיף קמח ושמנת, לאחד ביד לגוש ולהכניס למקרר לחצי שעה. להוציא ולשטח בתבנית. מהדקים לדפנות כדי ליצור שוליים.

אופן הכנת המלית:
לטגן בסיר גדול, תוך כדי ערבוב, את פרוסות הבצל עד הזהבה עמוקה (10-15 דקות)
תוך כדי התהליך להוסיף תבלינים.
להוריד מהכיריים, לצנן מעט, להוסיף את שאר המרכיבים, לערבב היטב.
לשטח על הבצק ולאפות עד הזהבה.

מאפה תרד וגבינות

החומרים למלית:
2 בצלים + מספר שיני שום קצוץ/ מרוסק
שקית עלי תר
1 מיכל גבינה לבנה
1 מיכל שמנת חמוצה
1 כוס גבינה פיקנטית מגוררת
2 ביצים
מלח, פלפל
החומרים לבצק פריך מלוח:
250 גר' קמח
125 גר' חמאה
1 ביצה בגודל M (או חלמון של ביצה גדולה)
1 כפית מלח
2- 3 כפות מים קרים
אופן הכנת הבצק:
(בסדנה קבלתם בצק מוכן מראש, ניתן להשתמש בבצק עלים או בצק פילאס קנוי )
שמים את כל חומרי הבצק (מלבד המים) במעבד מזון עם להב פלדה או בקערת מערבל עם וו גיטרה. מעבדים בקצרה עד דרגת פירורים. מוסיפים את המים לפי הצורך, יוצרים גוש אחיד, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לכ 20 דקות. בזמן זה מכינים את המלית.
מוציאים את הבצק מהמקרר, מקמחים משטח עבודה ומרדדים. מעבירים לתבנית (מרובעת, או עגולה קוטר ''28 ) מהדקים לדפנות כדי ליצור שוליים יציבים. מכניסים למקרר עד סיום הכנת המלית ואז מרכיבים את פשטידה.

אופן הכנת המלית:
1. מרתיחים מים בסיר ו"שולקים" את עלי התרד כחצי דקה. מסננים ומצננים מעט.
2. מקלפים ופורסים את הבצל לפרוסות קטנות ומטגנים (+ שום) עד שקיפות / הזהבה.
3. חותכים את גוש עלי התרד המבושל לנתחים קטנים ומוסיפים לבצל. מטגנים יחד כ 2 דקות ומצננים מעט.
4. מערבבים בקערה את הביצים, השמנת החמוצה, הגבינה הלבנה והגבינה המגוררת מתבלים, שופכים מעל הבצק.
5. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני עד שהמאפה מזהיב. 

השוקולד שלכם... בידיים טובות...

Share by: