אופן הכנת הבצק:
(בסדנה קבלתם בצק מוכן מראש, ניתן להשתמש בבצק עלים או בצק פילאס קנוי )
שמים את כל חומרי הבצק (מלבד המים) במעבד מזון עם להב פלדה או בקערת מערבל עם וו גיטרה. מעבדים בקצרה עד דרגת פירורים. מוסיפים את המים לפי הצורך, יוצרים גוש אחיד, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לכ 20 דקות. בזמן זה מכינים את המלית.
מוציאים את הבצק מהמקרר, מקמחים משטח עבודה ומרדדים. מעבירים לתבנית (מרובעת, או עגולה קוטר ''28 ) מהדקים לדפנות כדי ליצור שוליים יציבים. מכניסים למקרר עד סיום הכנת המלית ואז מרכיבים את פשטידה.
אופן הכנת המלית:
1. מרתיחים מים בסיר ו"שולקים" את עלי התרד כחצי דקה. מסננים ומצננים מעט.
2. מקלפים ופורסים את הבצל לפרוסות קטנות ומטגנים (+ שום) עד שקיפות / הזהבה.
3. חותכים את גוש עלי התרד המבושל לנתחים קטנים ומוסיפים לבצל. מטגנים יחד כ 2 דקות ומצננים מעט.
4. מערבבים בקערה את הביצים, השמנת החמוצה, הגבינה הלבנה והגבינה המגוררת מתבלים, שופכים מעל הבצק.
5. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני עד שהמאפה מזהיב.