נשנושי שוקולד

נשנושי שוקולד קלי הכנה

חטיף שקדים קל הכנה (רושה לעצלנים)

חומרים:
- 300 גרם פירורי שקדים
- 30 גרם ליקר תפוזים או שקדים
- 80 גרם אבקת סוכר
- 300 גרם שוקולד (מריר, לקינוח פרווה או חצי חום – חצי לבן לקינוח חלבי) מומס.

אופן ההכנה:
- לפזר את השקדים על תבנית, להרטיב בליקר ולהשהות כשעה
- להוסיף אבקת סוכר, לערבב כדי שכל גפרורי השקדים יהיו מצופים בסוכר
- לקלות בתנור (140 מעלות) כ - 10 דקות.
- להעביר לקערה , לשפוך את השוקולד המומס ולערבב היטב.
- לחלק למנג'טים, לקרר ולהגיש.

אפשרות ב':
- לחלק את השקדים המצופים בסוכר ל-2 קערות- 
  • להמיס 150 גרם שוקולד לבן
  • להמיס 150 גרם שוקולד מריר
  • לערבב כל צבע שוקולד עם תוכן כל קערה
  • לחלק למנג'טים, לקרר ולסדר את המנג'טים על גבי מגש: אחד שחור, אחד לבן – כמו לוח שחמט.

פירות מיובשים, בוטנים ושוקלד

חומרים:
- 6 תאנים מיובשות
- 6 תמרים 
- 6 משמשים
- 6 שזיפים מיובשים 
- 150 גרם בוטנים (או שקדים) קלויים, קצוצים דק
- 4 כפות סילאן
- 150 גרם שוקולד מריר / חלב
- 1 כף ליקר דובדבנים

אופן ההכנה:
- מערבבים את הבוטנים והסילאן.
- חוצים את הפירות היבשים, מגלענים את השזיפים והתמרים וממלאים אותם בעיסה.
- מכינים את הציפוי- ממיסים את השוקולד והליקר בסיר כפול מעל להבה נמוכה, או בקערת מיקרוגל, ומצננים מעט.
- טובלים את הפירות הממולאים בציפוי השוקולד וממתינים עד שהשוקולד יתקשה, לפני שמגישים. בימי הקיץ כדאי להכניס למקרר.

עלי וופל ממולאים בשוקולד ובוטנים

חומרים-
- 2 עלי וופל לטורט (קנויים)
- כוס בוטנים קלופים (כ-180 ג') (כוס עם ידית, לשתיה חמה)
- כוס פתיבר טחון לאבקה (כ-1/3 חבילת פתיבר) – (כנ"ל)
- 6 כפות דבש
- 6 כפות סוכר
- 4.5 כפות קקאו
- 150 גרם חמאה

אופן ההכנה:
- לקלות את הבוטנים בתנור.
- לגרוס את הבוטנים גריסה גסה ולהכניס לקערה.
- להוסיף לקערת הבוטנים הגרוסים את כוס הפתי בר הטחון.
- בקערה נפרדת להוסיף את שאר החומרים ולהכניס למיקרו לחצי דקה.
- לערבב את החומרים ולהכניס למיקרו שנית לחצי דקה ולערבב.
- לאחר החימום להוסיף לקערת הנוזלים את הפתי בר והבוטנים ולערבב.
- לשטח את התערובת על עלה וופל אחד כך שנשארת מסגרת של כ-1 ס"מ מכל הצדדים של הוופל.
- להניח את הוופל השני על העיסה.
- לעטוף הכל באלומיניום.
- להניח על השיש ולשים משקל (ספרים/ סיר עם מים) כך שהמילוי יתחלק באופן שווה על כל משטח הוופל.
- כעבור מספר שעות לפרוס לפסים של כ 3 ס"מ ואז לריבועים או למשולשים.

מעדן מריר קקאו ושמן קוקוס – (לאוהבי שוקולד מריר מאד)

חומרים:
- 1/2 כוס שמן קוקוס 
- 1 כוס אבקת קקאו
- 1/4 כוס פולי קקאו טחונים
- 1/3 כוס מייפל

אופן ההכנה:
- ממיסים את שמן הקוקוס על גבי אדים או במיקרוגל.
- מוסיפים את המייפל לשמן.
- מוסיפים את פולי הקקאו הטחונים ואת אבקת הקקאו ומערבבים את הכל ביחד.
- מכניסים את העיסה לתבניות פרלינים ומכניסים לפריזר לספר דקות עד שהעיסה מתקשה.
אפשרות מתוקה יותר:
אפשר להחליף את כוס הקקאו בכוס שוקולד מומס, אך כדי למנוע דלילות, יש להכפיל את כמות פולי הקקאו הגרוסים.

לבבות שוקולד בשני צבעים:

חומרים:
100 גר שוקולד מריר
100 גרם שוקולד לבן
50 גרם אגוזי לוז מולבנים

אופן ההכנה:
- מניחים בתבנית סיליקון בכל שקע קובייה מהשוקולד הלבן וקובייה מהשוקולד המריר.
- מכניסים למיקרו ל-30 שניות, עד שהשוקולד נמס, במידת הצורך מוסיפים עוד שוקולד משני הצבעים ומכניסים למקרו ל-15 שניות נוספות
- מוציאים את התבנית, מכים איתה קלות על משטח העבודה כדי לסלק בועות אוויר
- נועצים במרכז כל שקע אגוז לוז קלוף כך שחצי ממנו יבלוט מהשוקולד .
- מעבירים את התבנית למקפיא, משהים כ-10 דקות עד שהשוקולדים מתקשים ומחלצים מהשקעים. 

השוקולד שלכם... בידיים טובות...

Share by: